Introduction and my back story

Hello

Hi

Hi

Uhh, yeah, hi.

Welcome to Gaining Mints, a personal blog of a trash named Niken Koesoemo. This actually is not my first like first post but I would like this to be my first official post. Just because. Ehe.

So, in this post I would like to introduce myself first and also explain why am I writing in this blog. I will most probably mix Bahasa Indonesia and English and please bear with it, because I actually feel weird writing in Bahasa Indonesia??? Not that I want to show off my fluent English because I??? Am not??? Fluent???? But yeah please bear with it.

So, Niken itu adalah fangirl kpop akut yang sudah terjebak in this freakin hellhole for like 10 years or ya sejak gue diracunin don’t don-nya super junior sama senior gue pas kelas 1 SMA sekitar tahun 2007?? Sejak itu gue yang tadinya half-ass visual kei fan yang lagi belajar bahasa Jepang langsung banting setir belajar bahasa Korea terus ended up majoring in the language for my undergrad degree aaand ended up moving to Korea for my master’s degree now.

I’m currently majoring in Media studies, and I’m sure some of you are wondering like why is she majoring in Media studies when she used to major in Korean language??? Ya jawabannya adalah karena minat gue ya disini ehe (dan seriously jurusan S2 lo ga mesti segaris lurus sama S1 lo kok buat yang belum tahu). Gue abis dulu lulus S1 sempet kerja di salah satu stasiun televisi swasta di Indonesia dan ngerasa kalo ilmu gue kurang banget dan jadi yaudah deh lanjut pengen belajar soal media…yang ternyata adalah langkah yang salah but we’ll get to it later.

Terus apalagi

Oh, sekarang gue juga selain sebagai part time student (kenapa part time? Karena gue langka belajarnya) gue juga kerja part time sebagai penyiar di radio internasional di Korea. Yang penasaran gue kerja dimana yaudah lah gausah penasaran, nanti juga langsung tau hahaha. Dan sejujurnya kerjaan ini adalah pekerjaan favorit gue so far karena gue bisa memanfaatkan kefasihan gue dalam perkpopan.

Nah gue memilih untuk menulis blog ini karena setelah satu setengah tahun-an tinggal di Korea, I know a lot of people would kill (not literally) to be on my spot. And the least I could do for them is to share my story, no? :))

So, intinya, gue pengen berbagi soal berbagai pengalaman gue hidup di Korea. Mulai dari pertama kuliah di Korea, nyari kerja part time, pengalaman ngejar artis, perjuangan nonton music show, ikut fansign idol, dan lain-lainnya.

Kalo ada yang mau nanya, hit me up di twitter nkoesoemo / ask.fm nkoesoemo atau lewat comment, and I will answer your questions via a blog post dengan panjang lebar dan dalam kalau dibutuhkan.

So yeah, see ya.

Cheers

xxmint.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s